Sajóbábonyba kampányolni tért vissza a Jobbik

Sajóbábonyban kampányolt a Jobbik péntek este, Sneider Tamás országos alelnök a párt családtámogatási rendszerét ismertette mintegy száz, zömmel fiatalokból álló hallgatósága előtt.

Mint ismeretes, a városban tavaly november 15-én egy jobbikos rendezvényt követően a felkorbácsolódott indulatok tettlegessé fajultak a helyi cigánylakosság és a feloszlatott Magyar Gárda tagjai között, az esetet követően több romát letartóztattak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen pénteken a rendőrség megerősített szolgálatot adott, a város határában járőrök igazoltattak, az utakon több rendőrautó is cirkált. A városban csend, nyugalom és békesség honolt nagypénteken. Járókelőt alig lehetett látni, csupán az általános iskola előtt csoportosultak többen, ők a Jobbik alelnökét, és a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében induló Bencs Gábor képviselőjelöltet várták.

Sneider Tamás a városba érkezése előtt Dédestapolcsányban tartott választási fórumot mintegy félszáz ember előtt.

A Jobbik országos alelnöke Sajóbábonyban arról beszélt, hogy a szocialista pártnak saját magát kellene feloszlatni, hogy rend legyen az országban, a korrupció teljes mértékben a szocialistákhoz köthető - tette hozzá.

A politikus ezt követően pártja családtámogatási rendszerét ismertette részletesen. Mint mondta, kormányra kerülésük esetén azon lesznek, hogy csak azok a családok kapjanak támogatást, amelyek készek dolgozni. Azon családok, illetve azon személyek, akik nem hajlandóak elvállalni a számukra felkínált munkát - és szerinte ma tízezrével élnek ilyenek -, azok a Jobbik szociálpolitikája szerint két dologra lesznek jogosultak: a napi élelmiszeradagra, hogy ne halljanak éhen, és télvíz idején a tüzelőre, hogy ne fagyjanak meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében hat párt jelöltje méretteti meg magát április 11-én, a Jobbik mellett a Fidesz-KDNP, az MSZP, az MDF, a Munkáspárt és a MIÉP jelöltje indul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.