Sajóbábony: előzeteseben egy fiatalkorú

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy fiatalkorú fiút csütörtökön a november közepén történt sajóbábonyi események miatt. Ezzel már 11 ember van előzetesben, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

December elsejétől tizenkét tagú rendőrőrs kezdi meg működését Sajóbábonyban, abban a borsodi városban, ahol – mint arról lapunkban beszámoltunk – egy, a Jobbik által szervezett rendezvény miatt kis híján összecsaptak egymással az Új Magyar Gárda Mozgalom aktivistái, valamint a helyi romák.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre elmondta: a rendőrőrs működési feltételeinek megteremtéséhez az önkormányzat épületében eddig is működő körzeti megbízotti irodát bővítették ki.

Mint azt a szóvivőtől megtudtuk, tovább folyik az eljárás összesen tizennyolc személy ellen a megyei rendőr-főkapitányságon a városban november 14-én és 15-én történt eseményekkel kapcsolatban. Ma egy tizenhat éves fiatalkorú előzetes letartóztatásáról döntött a Miskolci Városi Bíróság. Vele együtt már tizenegyen kerültek rács mögé azért, mert a rendőrség gyanúja szerint botokkal, baltákkal felfegyverkezve megtámadtak és összetörtek egy, a Jobbik rendezvényére tartó autót, bántalmazták annak utasait. Ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagjai elleni erőszak bűntette miatt folyik az eljárás. Négy további, ugyancsak ezzel az gyanúval vizsgálat alá vont elkövető szabadlábon védekezhet.

Három gyanúsított ellen a Miskolci Városi Rendőrkapitányság folytat eljárást: annak a boltvezetőnek a támadóit, akit a Jobbik városba hívásával vádoltak meg, testi sértéssel gyanúsítják, míg azt a férfit pedig, aki a gyanú szerint a Jobbik helyi aktivistáját fenyegette meg életveszélyesen, zaklatással vádolja a rendőrség.

Nyomozás folyik gárdisták ügyében is, egyesülési joggal való visszaélés gyanújával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.