Sajátjai számoltatják el a fideszes polgármestert

Négy évre visszamenőleg átvizsgálják a bizonylatokat, hogy kiderüljön, miből vett mogyorót Ughy Attila.

A Fővárosi Önkormányzat nem számolt el áfás számla nélkül reprezentációs költségeket Ughy Attilának – közölte a hivatal a PM-es Petrovai László közérdekű adatigénylésére válaszul. A pénzügyi főosztály szerint erre nincs is lehetőség megfelelő bizonylat nélkül.

Ez azért lényeges, mert a XVIII. kerületi fideszes polgármester azt állította, neki nem kell áfás számlákat gyűjtenie. Ughy Attila azután nyilatkozott erről, hogy az RTL Klub Híradója közölte: a polgármester áfás számla nélkül számolt el reprezentációs költségeket, vett kekszet és mogyorót a közértben, így fizették az éttermi költségeit is. Összesen több százezer forintot. Amikor a kerületi önkormányzat pénzügyi csoportja figyelmeztette, hogy ez szabálytalan, kézzel írt utasításban kötelezte munkatársait, hogy a blokk alapján térítsék meg költségeit.

A PM politikusa ezután fordult adatigényléssel a kerületi és a fővárosi önkormányzathoz – Ughy bizottsági elnökként és városfejlesztési tanácsnokként dolgozik a városházán –, hogy megtudja, a polgármester tételesen milyen költségeket számolt el áfás számla nélkül.

A főváros azt tudatta, náluk nem történt, nem is történhetett ilyen, ugyanis minden kifizetéshez szabályszerűen kiállított bizonylat szükséges. A XVIII. kerület viszont – ahonnan Petrovai a számla nélküli költések listája mellett azt a vezetői elszámolást is kérte, amely ezt előírta – azt válaszolta: a dokumentumok átvizsgálása négy évre visszamenőleg megkezdődött, de olyan terhet ró az iroda munkatársaira, hogy a válaszadásra rendelkezésre álló 15 napos határidőt ugyanennyivel meghosszabbítják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.