Saját háziorvosát nevezné ki főigazgatónak Hende Csaba?

Miniszteri kinevezése után nyomban leváltotta az Állami Egészségügyi Központ vezetőjét az új honvédelmi tárcavezető, Hende Csaba azonban azóta sem találja az új főigazgatót. A kormánypolitikus saját háziorvosát ültetné az ÁEK élére - legalábbis az atv.hu hírportál cikke szerint.

A választások után honvédelmi miniszterré emelkedő Hende Csaba hivatalba lépése után szinte nyomban kinyilvánította, hogy azonnal meneszti a tárca felügyelete alatt tevékenykedő Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) vezetőjét, Szilvásy Istvánt - írja mai vezető cikkében az atv.hu hírportál. A weblap emlékeztet: június elsejei hatállyal az egykori titokminiszter, Szilvásy György testvérének ki is kellett ürítenie a BM Központi Kórház, a Központi Honvédkórház, a MÁV Kórház és az Országos Gyógyintézeti Központ összegyúrásából létrejött egészségügyi gigaintézmény főigazgatói szobáját. „Ám amilyen gyorsan fújt takarodót Hende az előző kormány emberének, ugyanolyan tempóban nem találja az ÁEK új főigazgatóját" - írja a portál.

Az atv.hu cikke szerint az elmúlt fél évben Grósz Andor megbízott főigazgató irányítja a központot, de a portál információi szerint az ÁEK élére a politika inkább Bedros Róbertet szeretné, aki az első Orbán-kormány alatt volt a BM-kórház igazgatója.

A hírportál viszont arról ír, hogy „a rossz nyelvek szerint" a honvédelmi miniszter egy harmadik személyt, saját háziorvosát szeretné az ÁEK élére kinevezni. Hende Csaba „levenni készül Grószt a megbízott főigazgatói posztról, akit azzal vádol, hogy ő szivárogtatta ki a meglehetősen pikáns politikai felhangú történetet Horn Gyuláról és Orbán Viktorról" - írja az atv.hu, arra utalva, hogy korábban arról szóltak hírek, miszerint az évek óta az ÁEK-ben fekvő Horn Gyula a kormányváltás után Orbán Viktor kormányfő közbenjárására maradhatott az intézményben. Hozzá kell tenni, hogy a honvédelmi később közleményben jelezte: a hírek nem igazak, a minisztériumban fel sem merült, hogy hazaküldjék a volt szocialista kormányfőt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.