Horthy-szobor Nagykanizsán?

Vas Népe: Ebet lőtt a vadász

Saját birtokán - a Vas megyei Csipkereken - sétáltatta kutyáit egy győri férfi, amikor a közeli erdei hajtóvadászat egyik résztvevője a kerítésen keresztül lelőtte az egyik ebet. A vadász elhagyta a helyszínt. A december 7-én történt esetről a sértett Varga Árpád elmondta: kizártnak tartja, hogy eltévedt golyó ölte volna meg kedvenc kutyáját. Ugyanis gerinc alatti lövés terítette le az állatot. Ezért feljelentést tett a rendőrségen.

- Hogyan érezze magát biztonságban az ember saját birtokán, ha oda bármikor belőhetnek - méltatlankodott. A lap szerint bizonyos, hogy a vadász több szabályt is megsértett. Vadászterületen kívül használta fegyverét, lelőtt egy zárt területen lévő állatot. Ezzel anyagi és eszmei kárt okozott, hiszen a kutya jól idomított volt, ezért kártérítés jár. Lengyel László, a Jeli Vadásztársaság elnöke a folyamatban lévő vizsgálat miatt nem nyilatkozott az ügyről a Vas Népe keddi száma szerint.

Zalai Hírlap: Horthy-szobor Nagykanizsán?

Szobrot állíttatna Horthy Miklósnak Nagykanizsán egy helyi civil szervezet – írja keddi számában a Zalai Hírlap. A tudósítás szerint a Nagykanizsaiak a Nemzetért Hagyományőrző Egyesület a belvárosban állítaná fel az alkotást. A szervezet kezdeményezését nem támogatja azonban a művészeti lektorátus. A végső döntést a város képviselő-testülete hozza meg, várhatóan még a héten.

Dunántúli Napló: Szigorúbban ellenőriznék a szállásadókat Villányban

Jövőre 12 ezer helyett 15 ezer forint lesz Villányban az egy háztartásra eső kommunális adó, az iparűzési adó pedig 1,9 százalékról 2 százalékra módosul a baranyai kisváros képviselő testületének döntése alapján, írja a Dunántúli Napló keddi száma. A vendégéjszakák után fizetendő 250 forintos idegenforgalmi adó 350-re emelkedik, s az is eldőlt, hogy az eddiginél szigorúbban ellenőrzik a villányi szállásadókat, igaz, csak 2010-től. Jelenleg Villány évente 120 millió helyi adóbevételhez jut, s ebből az idegenforgalmi adó mindössze 6 millió, ami irreálisan alacsony összeg, hisz a villányiak többsége foglalkozik szállásadással, s hétvégéken néha alig akad üres szoba a városban. A közeli Harkányban évek óta ellenőrök figyelik a szállásadókat, s ezt a módszert akarják bevezetni a villányi városatyák is.

Délmagyarország: Szakadék Szegeden

Beszakadt az aszfalt hétfőn egy kisteherautó alatt Szeged belvárosában, a Fekete Sas utcában. A csőtörés miatt keletkezett fél méter átmérőjű lyukba beakadt a jármű egyik kereke – úgy kellett tűzoltóknak kiszabadítaniuk. A csőtörést azért nem vette észre senki, mert a zubogó víz nem tört föl a felszínre, hanem a közelben lévő csatornába folyt. Viszont a környezetéből „kimosta” a talajt, így szakadhatott be a kisteherautó alatt. A baleset – melyben senki sem sérült meg – után a vízmű szakemberei kiszivattyúzták a gödörből a vizet, s kiküszöbölték a csőrepedést. Végül helyreállhatott a közlekedés.

Kelet-Magyarország: Díj a Nyírségvíznek

A Nyírség Zrt. nyerte a Közép-Kelet-Európai Minődégi Díj pályázatának fődíját. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri ezzel részben a nyíregyházi szolgáltató minőségügyben tett erőfeszítéseit ismerte el, részben a Beregszász ivóvíz-ellátásának fejlesztésében elért eredményeit – olvasható a mai Kelet-Magyarországban. A Nyírségvíz Zrt.-nek a kárpátaljai település önkormányzatával alapított közös vállalat révén sikerült megoldani Beregszász ivóvíz-ellátását, így most már nemcsak meghatározott napszakokban, hanem a nap 24 órájában folyik a víz a beregszászi csapokból. Móricz István vezérigazgató közölte: további határon túli településekkel is megkezdődtek a tárgyalások a szolgáltatás fejlesztéséről.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.