Saját pártja cáfolta meg Orbánt

A miniszterelnök szerdán nyilatkozott először Habony Árpádról, kifejtve, hogy az „ilyen nevű ember” semmilyen tanácsadói feladatot nem lát el a kormányzat számára, sőt mi több, másmilyet se. Egy aprósággal nem számolt azonban: az internet nem felejt.

Miskolcon, Kriza Ákos polgármesterrel tartott sajtótájékoztatót szerdán Orbán Viktor. A helyszínen az Index többször is feltette neki a kérdést Habony Árpád kormányzati státusáról, így a kormányfő végül nem kerülhette ki a témát. Orbán először azt mondta, „ilyen nevű ember” nem szerepel állami fizetési listán, szerződésben sem állnak vele, úgyhogy aki kíváncsi, forduljon a népességnyilvántartó hivatalhoz. Ám amikor a portál másodszor is firtatta kettejük kapcsolatát, Orbán úgy válaszolt, semmilyen „hivatalos természetű” kapcsolatban nem áll Habonnyal, és „nem tud mit kezdeni azzal”, hogy ki, milyen tanácsadónak nevezi magát, illetve a sajtó kit nevez az ő tanácsadójának.

A miniszterelnök szavainak hitelességét nem várt helyről ásták alá. Mint azt az ATV híradója felfedezte, a kormánypárt hivatalos honlapján e sorok írásakor is megtalálhatóak azok a cikkek, amelyekben Habonyt még nem kellett letagadni. 

A Schmitt Pál köztársasági elnöknek a parlamentben bejelentett lemondásáról szóló, 2012. április 2-án megjelent tudósítás utolsó mondatait szó szerint idézzük: „Schmitt Pál beszédét követően Orbán Viktor miniszterelnök társaságában a parlamenti dolgozószobájába ment, később csatlakozott hozzájuk Kövér László, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Giró-Szász András kormányszóvivő és Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó is.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.