Saját hálózatot épít Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki - az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

Bács-Kiskun megyében Font Sándor, Baranya megyében Hargitai János, Békés megyében Vantara Gyula, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Riz Gábor, Csongrád megyében B. Nagy László, Fejér megyében Varga Gábor, Győr-Moson-Sopron megyében Simon Róbert Balázs, Hajdú-Bihar megyében Tiba István lesz a miniszteri biztos.

A tisztségre Heves megyében Nyitrai Zsoltot, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Bene Ildikót, Komárom-Esztergom megyében Völner Pált, Nógrád megyében Balla Mihályt, Pest megyében Szűcs Lajost, Somogy megyében Móring József Attilát, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Lipők Sándort, Tolna megyében Hirt Ferencet, Vas megyében Ágh Pétert, Veszprém megyében Kovács Zoltánt, Zala megyében pedig Manninger Jenőt nevezték ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.