Rozogább a Margit híd, mint gondolták

A valódi felújítási munkák akkor indulhatnak, ha a független statikus átvizsgálta a hidat, amely rosszabb állapotban van, mint gondolták. A főváros szerint nem fog emiatt leállni a munka, amely most az ideiglenes vágányok kiépítésénél tart.

Rosszabb állapotban van a Margit híd, mint arra a tervezéskor számítottak, ezért hosszabb és alaposabb statikai vizsgálatot kell végezni. Ezért a független statikus úgynevezett nyúlásmérő bélyegekkel ragasztotta tele az átkelőt, az ezek segítségével végzett kontrollszámítás alapján adhatja meg várhatóan októberben a közlekedési hatóság a tényleges felújítási munkákra az engedélyt - adta hírül az Index, a lap szerint ezért - miután befejeződött a híd felállványozása - előfordulhat, hogy nem lehet majd munkavégzést látni a hídon.

A felújításhoz szükséges statikai vizsgálatot a főváros beadta engedélyezésre a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz. A nyúlásmérő bélyegek elhelyezésére azért volt szükség, hogy - ügyelve a maximális biztonságra - folyamatosan figyeljék a híd terhelését - mondta lapunknak Czuk Dóra, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke. Hangsúlyozta, nincs szó arról, hogy leállnának a munkákkal, az átkelő pedig teljesen biztonságos. Emlékeztetett arra, hogy augusztus vége óta az előkészítési fázis zajlik, amelynek során most az ideieglenes villamospálya készül el, ezekhez pedig nincs szükség hatósági engedélyre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.