Róna Péter lesz a miniszterelnök-jelölt?

Róna Pétert lapunk tájékoztatta arról, a Facebookon LMP-s képviselők is benne látják az új kormányfőt.

„Mert nem értek a helyi politikához, nincsenek lokális ismereteim.” Így indokolta korábban Róna Péter közgazdász az fn.hu-nak adott interjúban, hogy miért nem vállalta el az LMP-nek azt a felkérését, hogy legyen a párt főpolgármester-jelöltje. Róna ugyanakkor ettől függetlenül érdemben köthető az LMP-hez, rendezvényeiken, klubösszejövetelei­ken rendre részt vesz, és tart előadásokat.

A közgazdász és az LMP kapcsolata a jövőben még komolyabb lehet: ez olvasható ki abból, hogy a ­Facebook közösségi oldalon az ökopárt or­szággyűlési képviselőcsoportjából többen csatlakoztak a „Róna Péter, a következő miniszterelnök” elnevezésű oldalhoz. A webprofil támogatói között találjuk például Szabó Tímeát és Vágó Gábort, illetve az LMP gazdaságpolitikai szakpolitikusát, Scheiring Gábort.

Az oldal készítői azt írják: céljuk „egy olyan politikai összefogás megalapozása és megerősítése, mely lehetőséget nyújt Róna Péter közgazdász-jogász professzor miniszterelnökké választásához”. Mint írják: „meggyőződésünk, hogy az általa képviselt nemzetgazdasági stratégia jól átgondolt út a biztos nyomor elkerüléséhez, az ország felemeléséhez. Róna Péter nem „tűzoltó” és nem „rögtönző”, hanem egy jól átgondolt stratégia kidolgozója. Vízió­ja és konkrét programja van, mely az országból mezőgazdasági-élelmiszer-ipari középhatalmat építhet – ha szakértelme kamatoztatásához politikai lehetőséget nyújtunk”, olvasható az oldalon.

Vágó Gábor LMP-s képviselő, a párt választmányának szóvivője lapunk megkeresésére elmondta: azért csatlakozott az oldalhoz, mert támogatja és nyomon követi Róna Péter munkásságát.

Lapunk megkereste Róna Pétert is, akit épp külföldön értünk utol. A Facebook-oldalról nem tudott, a kezdeményezés meglepte, és megtisztelőnek is nevezte. Kérdésünkre úgy fogalmazott: „Jólesik, ha így gondolkodnak, de köszönöm: tanárember vagyok, ez a kérdés nem aktuális. Nem kívánok miniszterelnök lenni.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.