Romák házaira támadtak Siófokon

Négy romák lakta házat ért támadás az éjszaka folyamán Siófokon. Sérült nincs, az anyagi kár nem számottevő, írja a Somogyi hírlap online kiadása. A lakók által említett Molotov-koktél csak az egyik háznál gyulladt be.

A romák lakta városrészben reggel vették észre a bűncselekmények nyomát, s az egyik helyről rögtön bejelentést  tettek a rendőrségen, tájékoztatta a sonline-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az érintett családok délelőtt arról beszéltek hírportálunknak: rettegnek, s nem mernek ezentúl otthon aludni. Az érintett házakban kisgyermekek is élnek, a lakók mindenütt otthonaikban aludtak, amikor a sorozat történt.

- Három óra tájban hallottam valami durranást - mesélte férfi, aki annál az ablaknál aludt, ahova a házi készítésű robbanóeszközt dobták. A hangnak nem tulajdonított jelentőséget, csak ébredés után vette észre a nyomokat az udvaron. A kerítés egyik léce letörött, s az ablak alatt, üvegszilánkok között fehér por volt kiszóródva. Ennek nyomai még jóval a helyszíni szemle után is láthatók voltak. - Azt mondták, mosószer lehet - állította a roma férfi.

A Molotov-koktélnak vélt eszközökről a helyszínen az derül ki: befőttes üvegben készítették el őket. - Az udvaromon még most is ott van a rongy, ami benne volt. Meg is néztem, valami lepedődarab, az van rápecsételve, hogy „SZOT Siófok" - részletezte feldúltan egy másik megtámadott ház tulajdonosa. Az asszony reggel nem is vette észre saját házánál a nyomokat - itt ugyanis nem gyulladt meg a szerkezet -, hanem lányáékhoz sietett, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. Később vette csak észre: saját udvarán is hever egy „Molotov-koktél".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.