Romagyilkosságok: Válaszokat vár az MSZP

Kérdések sorát vetik fel a Népszabadság információi, amelyekre a Fidesznek válaszokkal kell szolgálnia – így reagált közleményben a romagyilkosságokról s azok hátteréről készült, csütörtöki lapszámunkban megjelent tényfeltáró riportra az MSZP.

A szocialisták azt írták közleményükben: „A Népszabadság híre szerint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága meghallgatta Sayfo Omar Ádámot, a Fidesz ifjúsági tagozatában is jól ismert férfit, aki a mai napig büszke arra, hogy hosszú éveken át baráti kapcsolatot ápolt a romagyilkosságok miatt elítélt Kiss Istvánnal. Sayfo Omar Ádámot a nemzetgazdasági tárca korábban állományba vette, ám ő elbukott a „C” típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton. A bizottsági meghallgatás azt a kérdést is érintette, hogy lehetett-e szerepe Sayfo Omar Ádámnak Kiss István fegyverbeszerzései kísérletében. Felettébb furcsa az is, hogy Sayfo Omar Ádám neve a romagyilkosságokkal foglalkozó jelentésből kimaradt.”

Mindezek miatt a MSZP felszólítja a Fideszt, hogy adjon „világos és egyértelmű választ” kérdéseire. Milyen mélységű kapcsolatot tart fenn a Fidesz Sayfo Omar Ádámmal, aki a romagyilkosságokért elítélt Kiss István barátja? Volt-e nyomás a Fidesz részéről arra, hogy Sayfo Omar Ádám neve kimaradjon a romagyilkosságokkal foglalkozó nyilvános jelentésből?

A MSZP közleménye azzal zárul: „Nyilvánvaló a Fidesz kötődése Sayfo Omar Ádámon keresztül a magyarországi extrém szélsőjobboldalhoz. Mit tett – tett-e bármit is – annak érdekében, hogy ezt a kapcsolatot megszüntesse? A Fidesz hallgatása, illetve további titkolózása a kormánypárt érintettségének gyanúját erősítené. Az MSZP a romagyilkosságokkal összefüggő kapcsolati háló azonnali, teljes körű feltárását követeli!”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.