Roma, de nem gárda

Nem masírozni akar a roma "gárda", volt párttitkár élvezi Demszky Gábor bizalmát, újra egy magyar fémpénz lehet az Év érme, az osztrákokat még mindig sokkolja a vérfertőző Josef Fritzl ügye. Reggeli lapszemle.

Nem valami karszalagos, masírozós gárdát, hanem kulturális egyesületet hoznak létre, nyilatkozta a Népszava online-nak Kovács István mohácsi roma politikus. Aki hozzátette: a Roma Gárda  elnevezésből, amelyet indulásukkor rájuk akasztottak rájuk, sok kellemetlenségük származott. A formálódó egyesület a kultúrát és a politikát is megcélozta, és úgy tűnik: inkább a csellengő cigány gyermekeket védené az elcsúszástól.

A Magyar Nemzet a budapesti városrendészeti bizottság mai ülését harangozza be, méghozzá úgy, hogy "feltárja" a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatójának "pártmúltját". Tizenkét, szinte kizárólag volt rendőrségi felső vezető indult a közel egy éve betöltetlen tisztségért. Az újság szerint Demszky Gábor bizalmát Szabó Mihály egykori rendőr ezredes élvezi, aki egyébként a rendszerváltás előtt párttitkárként a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozott.

Újra magyar pénz lehet az év érméje, közli az Index. Nemrég az 56-os ötvenforintos nyert egy amerikai kiadó év érméje szavazásán. Most két szakmai kategóriában is van esély a győzelemre: egy gyulai váras érme és az első magyar tervezésű repülőnek emléket állító fémpénz aspirál a győzelemre vagy a jó helyezésre az online szavazást lebonyolító Krause-nál. 

A vérfertőző Josef Fritzl várható peréről közöl összeállítást a Hírszerző. Az Ausztriát sokkoló ügy főszereplőjét egyebek mellett gyilkosság, vérfertőzés, rabszolgatartás miatt állítják bíróság elé.

A 73 éves férfi 24 éven át tartotta fogva saját lányát házának pincéjében, és ezalatt hét gyermeket nemzett neki. Az egyik gyermek eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette. Fritzl azt állította, hogy halva született, de a lányának tanúvallomása, valamint a szakértői vélemények szerint a légzési nehézségekkel született baba életben maradt volna, ha megfelelő kórházi ellátást kap. A férfi a gyermek holttestét elégette. Ha a gyilkosságot is rá tudják bizonyítani, akkor életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.