Rohamtempóban zárták be az új Sirályt

Alig talált új fészket, megint bezárták a Sirály közösségi klubot – ezúttal a korábbi üzemeltető, a Roham tartozásaira hivatkozva.

A megnyitó után négy nappal bezárták a Sirályt; a népszerű közösségi klubot először a Király utca 50.-ből rakták ki, majd az új helyükre, a Vas utcai Roham Bárra is lakat került. Közleményük szerint a megnyitó után négy nappal már nem tudtak bejutni az ingatlanba, mert az ingatlan magántulajdonosa lecserélte a zárakat, majd a Roham Bár és a Sirály csapatának bútoraival, technikai eszközeivel és minden ingóságával együtt bezárta.

"Azonnal felkerestük az ingatlan magántulajdonosát, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Roham Bárt üzemeltető cég által felhalmozott tartozások miatt felmondták a bérleti szerződést. Az üzemeltető cég állítása szerint április 29-én szóban megállapodtak a tulajdonossal a tartozások rendezéséről és a hely további zavartalan működtetéséről, majd néhány nap múlva meggondolta magát. Holott a Marom Klub Egyesület megállapodást kötött a Roham bár bérlőivel – amely érvényes szerződéssel rendelkezett –, hogy üzletrészt vesz, és kifizeti az anyagi gondokkal küszködő hely tartozásait. A Roham Bár üzemeltetői tájékoztatták a tulajdonost a tartozások ily módon való rendezéséről és a Sirály–Roham-fúzióról. A tulajdonos ezek után mégis bezárta a Roham Bárt, ismételt ajánlatunkat – miszerint rendezzük a Roham Bárt üzemeltető cég tartozásait – visszautasította" – olvasható a közleményben. Arra pedig választ sem kaptak, tették hozzá, hogy a Roham régi tartozásai miatt miért is kellett megrongálni a dekorációikat, plakátjaikat, bútoraikat. "Sajnálnánk, ha kiderülne, hogy ennyire nem tudnak azonosulni a Sirály szellemiségével, de számunkra ennél sokkal fontosabb, hogy programjainkat végre nyugodt körülmények között tarthassuk meg, úgyhogy ismét kénytelenek vagyunk továbbállni".

A sirályosok remélik, akad még olyan hely ebben az országban, amely fel meri vállalni a szellemiségüket. "A Sirály tehát ismét tovább száll és addig keresi fészkét, amíg meg nem találja. Az általunk képviselt szellemiség, a hosszú évek alatt összekovácsolódott közösség tovább él, minden megpróbáltatás csak erősebbé tesz minket". A nyáron sem állnak le, ígéretük szerint változó és meglepő helyszíneken folytatják tovább programjaikat.

"Ne felejtsétek: ahogy a rock 'n' roll sem egy tánc, a Sirály sem egy hely – minket nem lehet bezáratni!" – zárul a Sirály közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.