Rogán szerint nem nagy ügy a bajai botrány

A frakcióvezető szinte biztos benne, hogy ismét győzni fognak Baján, ahol legutóbb szervezetten utaztatták a szavazókat.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szinte biztos abban, hogy ismét győzni fog a kormánypárt jelöltje abban a bajai szavazókörben, ahol kampánycsendsértés miatt meg kell ismételni az időközi önkormányzatiképviselő-választást. Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, tiszteletben tartják a bírósági döntést. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az ügynek, mert az érintett 32-es számú szavazókörben nagy arányban nyert a Fidesz jelöltje. Így szinte biztos benne, hogy újra győznek majd.

A Fidesz frakcióvezetője megjegyezte azt is: ahogyan számos országban - így például Németországban, Angliában vagy épp az Egyesült Államokban - nincs kampánycsend, úgy jövőre már Magyarországon sem lesz. A politikus emlékeztetett egyúttal arra, hogy a Fidesznek szintén voltak olyan beadványai, amelyek kampánycsendsértésről szóltak.

A Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsa szombaton határozott arról, hogy meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben. A bírói tanács végzése szerint kampánycsendsértés történt, mert a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra - mondta akkor Ócsai Beatrix, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.