Rogán megtisztelve érezné magát

Rogán Antal, a főváros V. kerületének fideszes polgármestere óriási megtiszteltetésnek tartaná, ha felkérnék a Fidesz parlamenti frakcióvezetői posztjának betöltésére.

A polgármester pénteken az MTI-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy ha megkapja ezt a tisztséget, szeretné elérni: az indulatok helyett az érvek nagyobb teret kapjanak a parlamenti munkában a következő években. Ha ebben csak egy kicsit sikerülne előrelépni, azt komoly eredménynek tartanám - tette hozzá.

Mint mondta, számára fontos,  hogy a frakcióvezetői munkában, ha a képviselőcsoport megválasztja a posztra, meghallja és tiszteletben tartsa majd mások véleményét is.

Kiemelte, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjából sokan mások is alkalmasak erre a posztra "ennek megfelelően kellő alázattal szeretnék hozzáállni ehhez a feladathoz".

Kérdésére válaszolva  Rogán Antal, aki V. kerületi polgármester és az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke is azt mondta, hogy a következő hetekben végiggondolja az összes feladatát, de a döntésekről való tájékoztatást illetően még türelmet kért.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, akit Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke válthat a Fidesz-frakció élén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.