Rogán ízlését és leleményességét dicséri a lopásbiztos alkotmánykérő

Személyre szóló alaptörvénye lehet bárkinek, aki igényli azt a lakóhelye szerinti polgármesteri hivatalban. Az új alkotmányt Kövér László aláírásával a Magyar Közlöny különkiadásaként lehet igényelni díjmentesen - adta hírül az MTI. Rogán Antal azonnal intézkedett is, mi pedig meglestünk az V. kerületben a célra kialakított ünnepi helyet.

Imhol Belváros-Lipótvárosban "az Alaptörvény asztala" (oda is van írva). Mint első pillantásra is látszik, az alkalmi bútorzatot az új alaptörvényhez illő körültekintéssel, műgonddal és ízléssel komponálták meg, majd helyezték el a rendelkezésére bocsátott teresedésben, azaz a kerület polgármesteri hivatalának aulájában.

A tervező - az apropó és a szerep ünnepélyességét mélyen átérezve - egy kissé pártbizottsági hangulatú, ám kétségkívül elegáns, már-már elnöki igényű, XIX. századi modorú fotőj köré szervezte az installációt, bátran szakítva az ósdi iránnyal, amely szerint nem árt, ha a térben fellelhető formák, vonalak és színek, így együtt, valamiféle egységet alkotnak, de legalábbis azon vannak. Nagyon helyes: aki mer, az nyer.

Figyelemre méltóak a részletek is, így például a bizantin atmoszférájú, 100 százalék poliakril terítő, a geometriai pontossággal elrendezett bokréta, amely nyilvánvalóan sejtelmes utalás isten kalapjára, valamint a térítőn kecsesen végigfutó, majd az asztal alatt rejtélyesen eltűnő zsinór-féleség, amelyet először valami villanydrótnak néztünk, de utóbb inkább arra jutottunk, hogy egészen más a szerepe: a (menetirány szerinti) bal sarkon megfigyelhető paksamétát óvja, el ne találja lopni valaki.

Az alaptörvény asztala
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.