Rogán: már megint nekünk van igazunk

„Az látszik, hogy megint nekünk van igazunk” – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A növekedés és a belső fogyasztás nem mindig függ össze egymással - jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Az Este című műsorában, majd ki is fejtette: rekordszinten vannak a lakosság megtakarítások, rekord mértékben csökken évről évre a lakossági hiteltartozás.

A frakcióvezető szerint akkor fog újból megindulni a hitelfelvétel, ha az emberek azt látják, hogy a kormány meg tudja teremteni újra a feltételeit egy kiszámítható, hosszú távú támogatott lakáshitelnek.

A kormány által bevezetett munkahelyvédelmi akcióterv több mint 700 ezer ember állásának megtartásában segítség – állítja Rogán, aki szerint a szocialisták kormányzásuk idején első szóra engedelmeskedtek az IMF-nek: egyhavi nyugdíjat, egyhavi fizetést vettek el, és másféle megszorításokat is bevezettek. Azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, majd brutális emelések jöttek, megszüntették a támogatott lakáshiteleket, a gyerekek után járó adókedvezményt is.

A frakcióvezető leszögezte: 2013 év elején a közép-európai térségben még az ötödikek voltunk növekedési adatban, most év végén már másodikak vagyunk. Van reális esély, hogy felfelé megy a növekedési mutató – mondta Rogán Antal a beszerzési indexre utalva. Mint mondta, ez az előző évhez képest 25 százalékos növekedést mutat, vagyis gyorsuló növekedési pályán vagyunk. A kormány végig 3 százalék alatt tartotta a költségvetési hiányt, ez tudja stabilizálni a növekedést – tette hozzá, kiemelve, hogy ha nagyobb lenne a növekedés, az teremtene a költségvetésben mozgásteret.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.