Rogán: irreális a Kossuth téri mélygarázs építésének ütemezése

Irreálisnak nevezte a Kossuth téri mélygarázs építésének ütemezését Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere a Parking Kft.-hez címzett szerdai levelében, megjegyezve: "a fővárosi önkormányzat eddigi beruházásai sem a határidők betartásáról voltak híresek". "Nem ismerünk ma Budapest területén olyan megvalósult beruházást, ahol egy nagy férőhelyszámú mélygarázs megépítése és a területrendezés egy év alatt maradéktalanul végbement. Mértékadó szakemberek véleménye szerint ehhez minimum másfél-két esztendő szükséges, és akkor még nem kalkuláltunk a Duna közelsége miatt felmerülő problémákkal" - írta a polgármester.

A politikus szerint "nagy hiba lenne", ha egy évvel a soros EU-elnökség kezdete előtt "a befejezés reális reménye nélkül csatatérré változtatnánk a Parlament előtti legfontosabb közteret", ahol 2011 januárja és júliusa között a legtöbb államfő és kormányfő nyilvánvalóan megfordul.

Rogán Antal hozzátette: 2007 óta több mint két éve volt a fővárosi önkormányzatnak arra, hogy megoldja a Kossuth tér rendezését, a csúszásért saját magát és a beruházásért felelős céget teheti felelőssé.

A főváros tulajdonában álló Parking Kft. ügyvezetője a budapestiekhez és Rogán Antalhoz címzett hétfői levelében azt írta, hogy időben elkészül a Kossuth téri mélygarázs. A Magyar Nemzet ugyanakkor szerdai számában azt közölte: az eredeti elképzelések szerint már dolgozniuk kellene a munkagépeknek a Kossuth téren, hogy ott mélygarázs és új közpark létesüljön, de a Parking Kft. máig nem kapta meg az építési engedélyt, mert csak hiányos tervdokumentációkat tudtak beadni. A lap szerint így éveket késhet a beruházás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.