Rogán: Ángyán egy hét múlva is tagja lesz a Fidesz-frakciónak

Ángyán Józseffel "banális témákról" beszélgetett Rogán Antal, a volt államtitkár kizárása a Fidesz-képviselőcsoportból nincs napirenden. Tállai András önkormányzati államtitkár sem kezdeményezi a kizárását, de fenntartja: hiba, hogy Ángyán a Fidesz-frakció tagja lehet.

"Én többször beszéltem Ángyán képviselőtársammal, a földügyeknél sokkal egyszerűbb, banális témákról. Ha valaki ebben az ügyben megkeres, állok rendelkezésére. Én nem éreztem szükségét, hogy erről beszéljünk, őszintén megmondom.

– Vannak tények, és vannak vélemények a frakción belül, és a vélemények sokfélék Ángyán képviselőtársunk munkásságáról. De tény, hogy én semmilyen indítványt nem kaptam, amelyik Ángyán képviselőtársunknak hivatalosan kezdeményezné a képviselőcsoportból a kizárását – így reagált Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy napirenden van-e a földhasználati-földbérleti pályázatokat bíráló volt földművelésügyi államtitkár kizárása a Fidesz parlamenti frakciójából.

A múlt héten Tállai András önkormányzati államtitkár az Észak-Magyarország című napilapban azt mondta: "Ángyán Józsefet én egy naiv, hiszékeny embernek tartom, aki rossz tanácsadókra hallgat, és akit az ellenzék a saját céljaira használ fel. Még nagyobb hibának érzem, hogy egy ilyen ember a parlament Fidesz-frakciójában foglal helyet". (A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lap két egész oldalas összeállításban számolt be a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet "parlamentig elérő" termőföld-haszonbérleti pályázata körül kirobbant botrányról. A lap emlékeztet arra, hogy az Ángyán József által a pályázatokról elkészített elemzés politikai hátszéllel rendelkező nyertes pályázókról, strómanokról beszél.)

Tállai András megszólalására a Fidesz-frakció sajtóosztálya akkor úgy reagált: Ángyán József jelen pillanatban is a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja, és egyetlen olyan indítvány sem érkezett, amely ezt megkérdőjelezné. 

Rogán Antal a sajtótájékoztatóján azt mondta, ismeri Tállai András államtitkár nyilatkozatát, és "nyilvánvaló, hogy többen szóvá tették már a frakcióban, hogy milyen véleményt képvisel Ángyán József. A tények úgy néznek ki, hogy Ángyán József a Fidesz-frakció tagja, és ezt hivatalos formában senki nem kérdőjelezte meg. Ez most így van, és valószínűleg egy hét múlva is így lesz" - nyomatékosított a Fidesz-frakcióvezető.

Tállai András a Népszabadságnak megerősítette: változatlanul hibának tartja, hogy Ángyán a Fidesz-frakcióban ülhet. Véleményét nem szerette volna részletesen indokolni, pusztán annyit mondott: mindenki, Ön is tudja, miért ez a véleményem". Az önkormányzati államtitkár kérdésünkre azt mondta, ő nem kezdeményezi Ángáyn kizárását a képviselőcsoportból.

Rogán frakcióvezető igennel szavaz Ángyánra
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Kovács Attila
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.