Rogán: a mandátumáról Balogh dönt

Rogán Antal frakcióvezető elegendő türelmet adott az asszonyverő Balogh Józsefnek az ügy tisztázására, az elmúlt napokban azonban világossá vált: "súlyos probléma van" a politikus és élettársa között.

A Fidesz frakcióvezetője szerint kizárólag az élettársának bántalmazásával gyanúsított Balogh József rendelkezhet parlamenti mandátuma sorsáról azt követően, hogy a politikus kilépett a kormánypárti képviselőcsoportból és hétfőtől már függetlenként vesz részt az Országgyűlés ülésein - írja a Magyar Távirati Iroda.

Rogán Antal erről csütörtökön, Budapesten beszélt újságíróknak. Mint mondta, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjeként elegendő türelmet adott Balogh Józsefnek az ügy tisztázására, az elmúlt napokban azonban világossá vált, "súlyos probléma van" a politikus és élettársa között.

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, magánemberként, férjként és politikusként is elítéli a családon belüli erőszakot, hasonlóan a képviselőcsoport többi tagjához. Ezt jelezte Balogh Józsefnek is, aki erre válaszoló levelében kilépett a kormánypárti frakcióból - közölte.

Rogán Antal hangsúlyozta, tudomásul vette a jövő héttől függetlenként politizáló képviselő döntését és azt kérte, mindenki várja ki a politikus ellen indult eljárás végét. Balogh József lemondásának szükségességéről szólva úgy fogalmazott: "kifejezhetem én a szándékunkat, (...) a képviselők ettől függetlenül maguk dönthetik el mi történjen a mandátumukkal".

Balogh József fülöpházi polgármester korábban az Indexnek azzal indokolta a frakcióból való kilépését, hogy a történtekkel kapcsolatban "a balliberális média folyamatos támadásai" sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit". Hozzátette: rossz passzban van, vidéki lakásába zárkózott, és a sajtóban megjelent cikkeket sem olvassa, így állítása szerint arról sem hallott, hogy Rogán Antal és Kövér László házelnök felszólította volna, hogy adja vissza mandátumát. Hangsúlyozta: döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg.

Balogh József élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, ahová sajtóinformációk szerint azért került, mert a képviselő bántalmazta. Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.