Rogán: május 6-án alakulhat meg az új parlament

Az új parlament május 6-án, az új kormány május végén, június elején alakulhat meg - mondta Rogán Antal az InfoRádió Aréna című műsorában.

Azt gondolom, az új parlament május 6-án alakulhat meg, ez az Alaptörvény szerinti legkésőbbi időpont - fogalmazott Rogán Antal. Hozzátette: ha sokan megtámadják a választás kisebb-nagyobb végeredményét, akkor a jogorvoslati idők bőven elhúzódhatnak odáig, hogy a parlament alakuló ülését nem lehet összehívni, csak május 6-ra. - Senki ne higgye, hogy a választások eredményére addig kell várni, azt a választások napjának éjszakáján meg fogjuk ismerni - jegyezte meg.

A frakcióvezető szerint a külföldi szavazatoknak nincs nagy jelentősége, az egy szimbolikus dolog, "hiú ábránd azt gondolni, hogy komolyan változtathat a választások végeredményén". Úgy vélte: akkor más lenne a helyzet, ha szoros verseny lenne, de a közvélemény-kutatások alapján nem ez tűnik valószínűnek. Szerinte így vasárnap éjszaka, legkésőbb hétfő hajnalban lehet 99 százalékos eredmény.

Rogán Antal arra is kitért: az előző ciklusok tapasztalatát figyelembe véve az új kormány május végén, június elején alakulhat meg. - Ehhez a parlamentnek kell némi idő, be kell nyújtani a kormányprogramot, azt meg kell tárgyalni, meg kell választani a miniszterelnököt, neki minisztereket kell jelölni, addigra fel kell állnia a parlamenti bizottságoknak, amelyek elvégzik a szükséges meghallgatásokat, ezután tudja letenni esküjét a kormány. Az tűnik valószínűnek, hogy ez az EP-választás előtt lesz, de erről a parlament dönt majd, a választás előtt illik tartani egy rövid szünetet - fogalmazott Rogán Antal.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője adóhatósági vizsgálatot kezdeményezett maga ellen második kerületi lakását érintő ügyek miatt. Rogán Antal az InfoRádiónak azt mondta: az ellene indított támadásokat kétségbeesett próbálkozásoknak tartja reménytelen helyzetben lévő politikusok részéről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.