Rogán kibeszélné a belharcot is

A Fidesz és a KDNP február 11–13. között Mezőkövesden tart kihelyezett háromnapos frakcióülést – értesült a Magyar Nemzet.
A lap cikke szerint az ülésen, amelynek a döntéseiről tájékoztatják a közvéleményt, lesz szó országvédelmi akciótervről, a devizahitelek forintosításáról, országfejlesztési koncepció és egységes családtámogatási terv kialakításáról. Ami az országvédelmi akciótervet illeti, Rogán Antal frakcióvezető a Magyar Nemzetnek adott év végi interjúban kiemelt feladatnak nevezte, mert Magyarország szerinte védtelen a „külső támadásokkal" szemben. Az országfejlesztési koncepció arról szól, hogy 2014 és 2020 közötti EU-támogatások 60 százalékából a gazdaságot akarják fejleszteni az erős termelőszektor és az erős magyar beszállítói háttér érdekében. Téma lesz az is, hogyan tehetnék állandóvá a rezsicsökkentést, vagyis a köztulajdonban lévő rezsiszolgáltató felállítása.

Rogán emellett szeretné, ha informálisan, de a beszélnének a Fidesz vezető politikusai között feszülő ellentétekről és vitákról, így valószínűleg a fiatal Fidesz-generáció urizálási hajlamairól, amelyet nemrég Pokorni Zoltán és Kövér László is kritizált a nyilvánosság előtt. Rogán – aki maga is közvetlenül érintett – erről az interjúban azt mondta, a Fideszen belül mindig is voltak viták, de ezeknek megvoltak a maguk fórumai, ő azt szeretné, ha a családon belüli vitákat a családon belül is tartanák.

A háromnapos mezőkövesdi frakcióülés első estéjére várhatóan elmegy Orbán Viktor miniszterelnök is tájékoztatni a kormánypártok országgyűlési képviselőit az elmúlt időszak kormányzati döntéseiről, illetve a tavaszi parlamenti ülésszak feladatairól.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.