Rogán hamis tanúzás miatt feljelenti Portikot

Hamis tanúzásért feljelenti Portik Tamást Rogán Antal, miután a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi perében azt állította róla, hogy ismeri őt, és személyesen adott át tízmillió forintnyi eurót, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan megszerzése érdekében.

Ügyvédje tanácsára jelenti fel a Prisztás-ügyben tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamást hamis tanúzásért Rogán – nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére a miniszter jogi képviselője, Csóka Velmira. Rogán a feljelentést egyelőre nem teheti meg, arra csak akkor lesz jogi lehetősége, ha lezárul a Juhász Péter ellen indított per.

Az eljárás során múlt pénteken Portik azt állította, hogy  személyesen ismeri a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, akinek ő maga vitt pénzt egy sikeres ingatlanvásárlás elősegítése céljából, és akivel házibulin, sőt, a Nobu étterem átadásán is egy társaságban volt. Rogán Antal ügyvédje éppen az étteremmel példálózott, mint az egész Portik vallomást megkérdőjelező esettel, mondván, annak „szűk körű" átadásán több százan vettek részt, egymást nem ismerő emberek is.

Portik meghallgatását Juhász Péter kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy már korábban is úgy nyilatkozott, hogy ismeri Rogánt, ezzel alátámasztva, amit az ellenzéki politikus a Belváros korábbi polgármesteréről állított és amiért az érintett feljelentette őt, nevezetesen hogy „bűnözőkkel üzletelt". Ezt a nemrég jogerősen 15 év fegyházra ítélt Portik Tamás most tanúvallomásában megerősítette, ennek az állításnak a valótlanságát akarja bíróság által kimondatni majd Rogán. A múlt pénteki tárgyaláson ugyanakkor Rogán nem volt jelen, így őt nem tudták szembesíteni Portikkal.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Magyar Nemzetnek kijelentette, hogy Rogánról is ugyanaz a véleménye, mint amit most Portikról elmondott. Hogy mégis a fegyintézetből bírósági tárgyalásra citált elítélt vallomására kell alapoznia, annak éppen az az oka, hogy Portik már a saját perében, vagyis Juhásztól függetlenül is azt mondta, hogy ismeri Rogánt. (A hamis tanúvallomás miatti feljelentés tárgya nem a korábbi kijelentés, hanem a Juhász Péter ellen indított perben múlt pénteken elhangzottak lesznek, legalábbis a megjelent írás tartalma szerint.)

Rogán jogi képviselője azt követően nyilatkozott a lapnak a tervezett feljelentésről, miután Juhász Péter tegnap a Legfőbb Ügyészség épületénél ebédelni hívta Polt Pétert, akit arról akar megkérdezni, hogy indít-e eljárást Portik Rogánra vonatkozó kijelentései kapcsán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.