Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését követelik a kormányváltók

Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul a kormányváltó ellenzéki szövetség annak érdekében, hogy kezdeményezze Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, és megindulhasson a vizsgálat a Fidesz-frakcióvezető gyanús vagyonosodásával kapcsolatban.
Csaknem kétszer annyi ingatlannal rendelkezik Rogán Antal, mint amennyit bevallott: nem telik el olyan nap, hogy ne derülne ki valamilyen újabb turpisság a Fidesz-frakcióvezető vagyonnyilatkozataival kapcsolatban - fogalmazott az Együtt-PM közleményében.

Az Együtt-PM ezért felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt: kezdeményezze Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, a hatóságok pedig indítsák meg a nyomozást a Belváros polgármesterének gyanús vagyonosodásával kapcsolatban.

Mint írták: azt várják az ügyészségtől, hogy "viselkedjen független intézményhez méltóan", és – ahogy azt Simon Gábor esetében helyesen megtette – Rogán Antal és Varga Mihály ügyében is járjon el példás szigorúsággal. Nem lehet kettős mércét alkalmazni, a Rogán és a Simon-ügy lényegében ugyanarról szólnak - szögezték le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.