"Rogán államtitkára simán belehazudott a választók arcába"

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az Európai Parlament múlt heti ülésén nem hozott olyan döntést, amelyik a menekültek elosztásában való részvételt kiváltó pénzügyi hozzájárulásról szólna.
Niedermüller Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagál, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magyar baloldal egy olyan állásfoglalást támogatott az EP-ben, amely alapján pénzbüntetéssel sújtanák Magyarországot akkor, ha nem fogadja el a kényszerbetelepítést.

Az ellenzéki párt EP-képviselője úgy fogalmaz: Dömötör Csaba "a hétvégén simán belehazudott a választók arcába". Hangsúlyozza, hogy az elfogadott jelentés csak annyit tartalmaz, hogy az EP "úgy véli, hogy az európai migrációs és menekültválság megoldásához szolidaritáson és igazságos tehermegosztáson alapuló európai megközelítésre van szükség". Hozzáteszi, hogy ezt a jelentést a Fideszt is magába foglaló Európai Néppárt elsöprő többsége is támogatta.

A politikus az eset tanulságának azt látja, hogy a Fidesz "fantomok ellen harcol", és nem tudja megindokolni, hogy miért van szükség "egy értelmetlen és drága népszavazásra", amelynek semmilyen hatása sem lehet a közös európai menekültpolitikára. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a Fidesz hazug politikája Magyarország uniós tagságát veszélyezteti - jelenti ki, hozzátéve: felszólítják a választókat, hogy október második ne vegyenek részt a népszavazáson.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.