Rogán a lakásbotrányról: Eladás nélkül nincs megújulás

Rogán Antal szerint az V. kerületi önkormányzat üzlethelyiség-értékesítéseiből származó bevétel nélkül nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros.

Rogán Antal egy leromlott állapotú, üresen álló, önkormányzati tulajdonú épületben, a Szent István tér 15. szám alatt tartott sajtótájékoztatót hétfőn, melyre - mint mondta - évek óta nem találnak új bérlőt vagy új tulajdonost. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, korábbi V. kerületi polgármester a vitatott belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban azt mondta: azzal, hogy a kerület tulajdonjogot adott a bérlőknek, lehetővé vált több - rossz állapotban lévő - belvárosi utca, tér és épület önkormányzati rekonstrukciója, a korábbi bérlők pedig jelentős ráfordítással felújították a "végtelenül leromlott állapotú" üzlethelyiségeket, éttermeket, így kialakulhatott "egy igazán nívós környezet". Ha a bérlőknek nem adtak volna tulajdonjogot, ezek a felújítások nem történtek volna meg - jelentette ki.

Az ingatlanok értékesítési árával kapcsolatban Rogán Antal azt mondta, "nem palotákat adtunk el, hanem mélységesen leromlott állapotú ingatlanokat". Hozzátette továbbá, hogy a lakástörvény és a polgári törvénykönyv világosan szabályozza, milyen jogai vannak a bérlőknek - például milyen kedvezmény jár nekik -, az önkormányzat pedig ezeket egyetlen bérlőtől sem tagadhatta meg.

Azt is megjegyezte, hogy a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány hatóságai megvizsgálták az önkormányzat döntéseit, rendeleteit, és törvényesnek találták őket. Ehhez képest "ma Bajnai pártjának az emberei támadnak engem" - mondta.

A tájékoztató után a politikus körbevezette az újságírókat az épületben, bemutatva, milyen állapotban vannak az ingatlan helyiségei.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.