Megsértődött, az Országház felrobbantásával fenyegetőzött

A 49 éves férfi Egyszer A Magyar Nemzeti Bank, kétszer a parlament felrobbantásával is fenyegetőzött.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján döntött az előzetes letartóztatásról. A végzés nem jogerős.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta: a gyanúsított először 2015. október 18-án, majd január 27-én nyilvános telefonfülkékből hívta a 112-es központi segélyhívót, és mindkét alkalommal azt mondta, hogy különböző sérelmei miatt felrobbantja a parlamentet.

A gyanúsított előzetes letartóztatását a kerületi ügyészség kétrendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta. A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság úgy rendelkezett: a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell végrehajtani.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a bíróság az eljárás adatai, valamint a férfi magatartása alapján úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított pszichiátriai kezelésre szorul, ezért rendelkezett úgy, hogy az előzetes letartóztatást az IMEI-ben hajtsák végre. Enyhébb kényszerintézkedést nem lehetett elrendelni, mivel a férfi lakhatása és megélhetése nem biztosított - tették hozzá. Azt írták: a gyanúsított védője is úgy nyilatkozott, hogy nem mellőzhető a kényszerintézkedés elrendelése.

Az indokolásban a bíróság rámutatott arra, hogy a férfinak nincsen Magyarországon bejelentett lakóhelye, "hajléktalan életmódot folytat". Büntetlen előéletű, azonban négy másik büntetőeljárás van folyamatban vele szemben. Fenyegető kijelentéseit a bíróságon is fenntartotta, azokat megismételte.

 A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását - olvasható a törvényszéki közleményben. Közben a Fővárosi Törvényszék arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyanúsított egy alkalommal az MNB felrobbantását is kilátásba helyezte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.