Rezsicsökkentésben már együtt az MSZP az Együtt 2014

A Fidesz rezsicsökkentése elégtelen, igazságtalan és fenntarthatatlan, sőt hosszú távon kárt okoz nemcsak a fogyasztóknak, hanem a gazdaságnak is - közölte az MSZP abból az alkalomból, hogy Bajnaiék szövetsége is megszólalt a rezsicsökkentés ügyében.

A Magyar Szocialista Párt üdvözli, hogy az Együtt 2014-PM választási szövetség ma újabb, az emberek megélhetési költségeit csökkentő, már korábban bemutatott szocialista javaslathoz csatlakozott - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Szabó Imre országgyűlési képviselő, az MSZP Fenntartható fejlődés kabinet vezetője.

Emlékeztetett rá: a szövetség ma úgy foglalt állást, hogy a rezsicsökkentés – a korábbi kritikákkal szemben – valódi lehetőség a családok terheinek csökkentésére. A demokratikus ellenzéki erők a már lefolytatott egyeztetéseken egyetértettek velünk abban, hogy a rezsicsökkentés energiatakarékossági és energiahatékonysági beruházásokkal nem csak rövid-, hanem közép- és hosszútávon is fenntartható. Örülünk annak, hogy immár az Együtt 2014-PM választási szövetséggel is közös program tovább erősíti azt a demokratikus ellenzéki összefogást, amelyet a szocialista párt hirdetett meg.

Szerinte ez jó esélyt ad arra, hogy az Orbán-kormánnyal szemben álló erők egy olyan programot valósíthassanak meg, amelynek nyertesei végre az energiaárakra érzékeny kisfogyasztók lesznek. A Fidesz rezsicsökkentése elégtelen, igazságtalan és fenntarthatatlan, sőt hosszú távon kárt okoz nemcsak a fogyasztóknak, hanem a gazdaságnak is. Működő gazdaság nélkül pedig továbbra sem lesznek beruházások, beruházások nélkül pedig nem lesznek új munkahelyek.

Az MSZP programja egyszerre szolgálja a terhek hosszú távú csökkenését, a munkahelyteremtést és az éghajlatvédelmet. Az MSZP programja tehát az igazi problémákat oldja meg: a megélhetési költségek jelentős és fenntartható csökkentését, munkahelyek teremtését, valamint az élhető környezet fenntartását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.