KDNP: Mesterházy valljon színt Paskról!

Mesterházy Attila szocialista pártelnöknek be kell számolnia arról, hogy miről tárgyalt egy francia óriásvállalattal Paks ügyében - mondta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár kiemelte: az MSZP elnökének választ kell adnia arra, hogy miért találkozott valójában a cég képviselőivel, mit kínált nekik és mit ajánlottak neki. Kérdés, hogy mit ígért a szocialista politikus a vállalatnak, kinek a nevében és milyen felhatalmazással tárgyalt tavaly a paksi atomerőműről. A francia cég ismert az európai szakmai közvélemény előtt, ugyanis kartellezés és ártúllépés miatt is az Európai Bizottság elé került az ügye, továbbá azért is, mert Finnországban nagyon elhúzódik egy atomerőmű kivitelezése, amelyet ők építenek.

Rétvári elmondta, Józsa István, akinek a cége több milliárd forintos megbízást kapott az atomerőműtől, is jelen volt a megbeszélésen és hozzátette, mindenkinek érdeke, hogy megtudják, mi történt, bár abban nem lehet bízni, hogy "az Együtt-PM aktivistái majd elfoglalják az MSZP székháznak a portáját vagy felmásznak az erkélyére teljes adatnyilvánosságot követelve".

Kérdésre válaszolva az államtitkár a budapesti ügyvédi kamara tisztújításáról is beszélt. Mint mondta, egy autonóm szerv autonóm procedúrájáról van szó, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak nem kell közbeavatkoznia. Ha valaki úgy érzi, hogy jogsértés történt, akkor jogorvoslati kérelemmel állhat elő - közölte.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.