Retró véradás buktával és sörrel

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szeptember 3-án szombaton, 10 és 18 óra között Retró véradás címmel különleges hangulatú véradó napot szervez a Városmajorban.

A rendhagyó eseményen az OVSZ az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek hangulatát szeretné felidézni. „Akkoriban a véradás összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre” – emlékezik a régi időkről az OVSZ közleménye.

Az eseményre legalább 1000 fő véradót várnak a szervezők, akik összesen 450 liter vért adhatnak, amellyel közel 3000 vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnének.

Az OVSZ a helyszínen vért adókat "retro menüvel" vendégeli meg: búzasört, virslit, buktát vagy sós perecet és egy tábla csokoládét kapnak majd az adakozók az ajándékcsomagon felül.    

A véradásra régi és első véradókat, hozzátartozókat, barátokat, ismerősöket egyaránt szeretettel várnak. A véradáshoz TAJ és lakcím-kártya, valamint személyi igazolvány szükséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.