Részeg volt az Arnót Sándor halálát is okozó sofőr

Ittas volt az a gépkocsivezető, aki idén március 16-án a késő esti órákban a forgalommal szemben haladva egy szabályosan közlekedő autóval ütközött az M3-as autópályán, saját maga és két vétlen ember, köztük Arnóth Sándor fideszes parlamenti képviselő, püspökladányi polgármester halálát okozva.

A nyomozás eredményét hétfőn tette közzé a honlapján a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság (PMRFK). A halált okozó ittas járművezetés, illetve közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás során számos tanút hallgattak meg, és igazságügyi szakértőket is kirendeltek.

A tanúk elmondása szerint J. Cs. aszódi lakos az M3-as autópályán a főváros irányából Hatvan felé közlekedett autójával, majd az 50. kilométerkő környékén megfordult és a belső sávban elindult a forgalommal szemben. Az autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 42. kilométerkőnél J. Cs. frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, az ütközés következtében ő maga, valamint a másik autó két utasa a helyszínen életét vesztette.

A beszámoló kitér arra is, hogy az érintett útszakaszon a balesetet követő percekben a váratlan forgalmi akadály miatt több anyagi káros baleset történt, feltehetően csak a járművezetők ébersége és gyors reakciója akadályozta meg a további személyi sérüléseket.

Az eljárás során kiderült, hogy a baleset bekövetkezésekor J. Cs. ittas állapotban volt, de a rendőrség a gyanúsított halála miatt megszüntette a nyomozást az ügyben - olvasható a PMRFK közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.