Reptér-privatizáció: Újabb feljelentést tett a Jobbik

A Jobbik újabb feljelentést tesz a Budapest Airport 2005-ös privatizációjával kapcsolatban.

A Jobbik most azért fordul a hatóságokhoz, mert "kiszervezték az egyébként stratégiailag kiemelten fontos cég védelmét". Bertha Szilvia ellenzéki képviselő közlése szerint ismeretlen tettes ellen hűtlenség, hivatali visszaélés és kötelességszegés szolgálatban gyanúja miatt tettek feljelentést. Mindezt azután, hogy a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, valamint a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság munkája során egy olyan szakértői jelentésre bukkantak, amely bár megállapítja, hogy a Ferihegyi repülőtér területén fekvő Budapest Airport stratégiailag kiemelten fontos terület és így nemzetbiztonsági okokból állami feladat kellene, hogy legyen a védelme, mégis az őrzés-védelem kiszervezését javasolja egy magáncég számára.

Bertha Szilvia emlékeztetett: a kiszervezés azóta meg is történt, és egy külföldi kézben lévő cég védi a nemzetbiztonságilag kiemelt fontosságú területet. A jobbikos politikus felháborítónak nevezte, hogy minderre a szakértői jelentés szerint az akkori Pénzügyminisztérium, valamint az összes rendvédelmi szerv és szükséges hatóság is engedélyt adott.

A Jobbik korábban több esetben is – például hűtlen kezelés, illetve munkajogi szabályok megsértése miatt is – tett feljelentést a privatizáció kapcsán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.