Répássy a 'történelmi' Ptk.-ról

Történelmi jelentőségű eseménynek tartja az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hétfői parlamenti elfogadását az igazságügyi államtitkár.

Répássy Róbert keddi budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az első demokratikusan elfogadott kódex a hétfőn jóváhagyott, amit több mint egy évtizedes előkészítő munka és egy féléves országgyűlési vita előzött meg.

A több mint két tucat jogtudós részvételével előkészített új Ptk. jelentősége abban áll, hogy kiterjeszti a szabadságjogokat, megerősíti az egyén önrendelkezési jogát - mondta az államtitkár, megjegyezve, hogy a kabinettől nem érkeztek a jogszabályhoz olyan módosító javaslatok, amelyekkel ne azonosult volna a kodifikációs bizottság elnöke.

A tájékoztatón Mátrai Márta fideszes országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi bizottság tagja rendkívüli változásnak nevezte, hogy a családjogi törvény bekerült a Ptk.-ba. A családjogi könyv alapelvei közé sorolta a házasság, a család, a kiskorú gyermek védelmét, valamint a házastársak egyenjogúságának elvét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.