Répássy: az igazságügyi szolgálat jelölné ki a kirendelt védőket

A jövő évtől várhatóan az igazságügyi szolgálat koordinálná a kirendelt védők kijelölését, ezzel a kötelező védelem jobban szolgálná az alkotmányos garanciák érvényesülését - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára szerdán Tatabányán.

"A szolgálat most is foglalkozik pártfogó ügyvédekkel, de tudjuk jól, hogy a kirendelt védők koordinálása jelenleg nem megoldott. Őket az eljáró hatóság választja ki, a tapasztalat szerint sokszor szubjektív szempontok szerint" - mondta Répássy Róbert a sajtótájékoztatón

Az államtitkár szavai szerint az intézkedés a védelemhez való jog nagyobb fokú biztosítását jelentheti, mivel az ügyben eljáró hatóság csak a kirendelés szükségességét állapítaná meg, és a kötelező védelem a legjobb, legfelkészültebb védőkből kerülne ki.

Répássy Róbert szólt arról is, hogy a kormány nagy hangsúlyt fektet az áldozatsegítésre és az igazságügyi szolgálat a jövőben "szolgáltatóbb jellegű" tevékenységet folytat, mindent elkövet, hogy az áldozatok értesüljenek a szolgálat tevékenységéről.

Az államtitkár abból az alkalomból találkozott a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetőjével, Czunyiné Bertalan Judittal, hogy a szervezet igazságügyi szolgálata a kormányablakkal egy épületbe költözött Tatabányán, ezzel hatékonyabb segítséget tud nyújtani a jogi kérdésekkel jelentkező ügyfeleknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.