Rengetegen fúrták Vidát a kormányban

Többször felajánlotta már lemondását Vida Ildikó – számolt be Lázár János kancelláriaminiszter, arról azonban keveset beszélt, hogy Vida vajon miért akart már a Simicska-Orbán konkfliktust megelőzően szabadulni az adóhatóság elnöki posztjától. Holnapi számunkból megtudhatja, hogy már régóta pörgött a fúrógép.
Vida Ildikó közvetlenül a Fidesz 2014-es választási győzelme után ajánlotta fel először lemondását a miniszterelnöknek. Ezt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is elmondta szokásos tájékoztatóján, magára húzva a kormányzati titkolózás felelősségét. Amikor az újságírók arról érdeklődtek, ki tudott a kormányban a május végén beadott elnöki lemondásról, mindössze annyit válaszolt: – Nincs tudomásom arról, hogy rajtam kívül ki tudott róla.

Vida Ildikó 2010-ben állítólag eleve csak egy ciklusra vállalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetését. Orbán Viktor azonban marasztalta, és ahogy mások sem, ő sem tudott nemet mondani neki. Akkor. Az elnök két hónapja benyújtott lemondása, amelyről még közvetlen munkatársai többsége is csak a keddi búcsúleveléből értesült, robbanásig növelte a NAV-ban amúgy is meglévő feszültséget, amit az elmúlt hónapok politikai töltetű viharai okoztak. Vida távozása azoknak a győzelmét jelzi, akik már hónapok óta a távozását kívánták elérni. Hogy kik voltak ők és milyen módszerekkel fúrták a NAV elnökét, kiderül a Népszabadság holnapi számából. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.