Rengeteg a jelentkező a Vidámparkra

Jóllehet szép számmal vannak hazai és külföldi érdeklődők a Vidámpark jövőbeni működtetésére, konkrétumok egyelőre nincsenek, jelenleg is zajlanak az egyeztetések és az előkészítő tárgyalások.

Továbbra sincs semmilyen konkrét elképzelése a főváros vezetésének a Budapesti Vidámpark elköltöztetésére. Mint azt egy tegnap délutáni sajtóbejáráson Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: szeretnék elejét venni a találgatásoknak. Ami biztos, ahhoz, hogy az intézmény igazán korszerű, minden igényt kielégítő szolgáltatást tudjon nyújtani, a mostani, csaknem hét hektáros terület legalább három-négyszeresére lenne szükség. Ez azonban a jelenlegi területen - helyhiány miatt - egyszerűen nem valósítható meg. Ezért a parknak előbb-utóbb el kell költöznie a Városligetből.

Ám ennek időpontjáról, a lehetséges új  helyszínről a politikus egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudott mondani, mivel az előzetes tárgyalások, egyeztetések - mind az érdeklődőkkel, mind pedig a pályáztatási koncepcióról és a tervezésről - jelenleg is zajlanak. Annyit azért elárult, hogy hazai és külföldi érdeklődők is szép számmal akadnak, de a költözésre a ciklus vége előtt semmiképpen nem kerül sor. Az azonban nem következhet be, hogy egy ilyen fontos és közkedvelt intézmény hónapokra, vagy akár csak néhány hétre is leálljon. Abban viszont semmi meglepő vagy kivetnivaló nincs, hogy a majdani költözés után az állatkerté legyen a terület, mely a vidámpark létrehozása előtt valójában korábban is odatartozott.

A főpolgármester-helyettes megemlítette azt is: a Vidámpark menedzselése jó irányba halad, megtörtént a pénzügyi stabilizációja. Annak ellenére, hogy az intézmény az elmúlt ciklusban nehéz pénzügyi helyzetbe került, s az adóssága már elérte a milliárdos nagyságrendet is, az idén 85 millió forinttal csökkentették a működési költségeit a múlt év hasonló időszakához viszonyítva. A tavalyi első néhány hónaphoz képest pedig 15-20 százalékkal növelték a bevételeket, míg a látogatók száma húsz százalékkal emelkedett.

Az idei szezonban a Budapesti Vidámpark mindennapos nyitva tartással, újításokkal, színes programokkal és kedvezményes akciókkal várja az önfeledt szórakozásra vágyókat. Sokat remélnek például a diákjegy bevezetésétől. A legalább húszfős iskolai csoport harminc százalék, a harmincfős pedig negyven százalék kedvezményt kap a jegy árából. Az óvodások tízfős csoport esetén csupán 1500 forintért vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Emellett egész májusban tart a Happy hours-akció, ami annyit jelent, hogy hétköznapokon a nappali pénztárzárás után a belépő karszalag 40 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

Júniusban az Áció, káció, akció-kampány keretében június 15. és 30. között hétköznapokon szintén 40 százalékos kedvezményt ad a Vidámpark az alapjegyek árából. Ismét lesz éjszakai vidámpark, amely a fiatalok körében közkedvelt és biztonságos szórakozási lehetőséggé vált, 2900 forintért. A felsoroltakon kívül a menedzsment az idén számos olyan együttműködést is kezdeményez, amely a hátrányos helyzetű emberek életét hivatott jobbá tenni. Ehhez a park vezetősége a tulajdonossal egyeztetve éppen most dolgoz ki egy olyan stratégiát, amelynek keretében pályázati úton juthatnak belépési lehetőséghez különböző, társadalmilag hátrányos helyzetű embereket felkaroló szervezetek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.