Rendőrség előtt Demszky villa-ügye

Feljelentés-kiegészítést rendelt a Fővárosi Főügyészség, miután egy magánszemély feljelentést tett Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester horvátországi nyaralójának felújítása ügyében - tudta meg az MTI.

Az ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályát bízta meg a szükséges információk beszerzésével, ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályán az MTI érdeklődésére megerősítették.

Az MTI úgy tudja: a magánszemély feljelentésében arról számolt be, hogy álláspontja szerint a főpolgármester horvátországi villájának felújítása szabálytalanul, állami pénzek felhasználásával történt.

A feljelentés - az MTI-nek neve elhallgatását kérő, de az ügyet jól ismerő forrása szerint - azt tartalmazza, hogy "villa felújításának költsége oktatási intézmények számlái közé lett elrejtve".

Az ügyben elrendelt feljelentés-kiegészítés során 15 nap áll a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának munkatársai részére, hogy beszerezzék a szükséges információkat. Az ügyészség pedig ennek fényében dönt arról, hogy indokoltnak látja-e nyomozás elrendelését az ügyben, vagy elutasítja a feljelentést, mert nem találnak bűncselekményre utaló adatokat.

Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy a főpolgármester külföldön van, a városháza pedig nem nyilatkozik az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.