Rendőröket küldenek az iskolákba

Rendőröket küld a belügyminiszter a kiemelten problémás iskolákba. A civil ruhás nyomozók a tantestületek tagjaiként látnak majd el bűnmegelőzési feladatokat – jelentette be a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) alakuló ülését követően újságírók előtt Pintér Sándor belügyminiszter.

A tárcavezető hasonló hatékonyságot és eredményességet vár el a nemzeti bűnmegelőzési szervezettől, mint amilyen eredményesen dolgozott az Országos Baleset-megelőzési Bizottság a közlekedésbiztonság javítása, a halálos és súlyos kimenetelű balesetek számának csökkentése érdekében. Pintér rámutatott: a közbiztonság javítása érdekében a hatékonyan működő rendőrség és a polgárőrség mellett széles társadalmi összefogásra is szükség van.

Eddig is sokan, sokféle „atyai jó tanáccsal” bombázták a közvéleményt, annak egyes csoportjait, de senki nem törődött azzal, hogy az üzenetek célba érnek-e, a javaslatok megvalósításával valóban nagyobb biztonságban tudhatják-e az emberek otthonukat és szeretteiket – jegyezte meg Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a bűnmegelőzési tanácsnak a jövőben megvalósítható és a bűnözést (mind a bűnözővé, mind pedig az áldozattá válást) megelőző javaslatokkal kell előállnia. Hatala József, volt országos rendőrfőkapitány a testület elnöke a lehető legszélesebb körű együttműködést ígért a társadalmi és civil szervezetekkel a kormány és a két miniszter által meghatározottak elérése érdekében. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.