Rendőrök képzik a nógrádi polgárőröket

Speciális képzést szervez a rendőrség a polgárőröknek Nógrád megyében. A megyei rendőr-főkapitányság és a polgárőr szövetség keddi munkamegbeszélésén megállapodtak arról, hogy a rendőrség bűnmegelőzési, bűnügyi, közlekedésrendészeti, baleset-megelőzési és közrendvédelmi szakemberei egy-egy napos speciális továbbképzést szerveznek a polgárőröknek - közölte Medve Judit, a főkapitányság sajtóügyeletese.

Hozzátette: a rendőrség ebben az évben a 61 polgárőr-egyesület 684 tagjának már eddig is tartott oktatást, hogy a közbiztonságért dolgozó önkéntesek tisztában legyenek a jogi ismeretekkel, tudjanak az aktuális bűnügyi és közrendvédelmi helyzetről.

Medve Judit kitért arra is: a romák sérelmére az ország más részein elkövetett támadások felderítéséért, illetve a továbbiak megelőzéséért a rendőrség kidolgozta a Közbiztonsági háló elnevezésű cselekvési programot, amelynek fontos eleme, hogy fokozott ellenőrzés legyen a veszélyeztetett településrészeken.

A rendőrséggel közös járőrözések mellett önállóan is ellátnak majd szolgálatot a tapasztalt, jól felkészült polgárőrök.

Nógrád megyében évről évre több időt töltenek szolgálatban a polgárőrök. Tavaly 868 esetben 1552 polgárőr, míg ez év első félévében 981 alkalommal már 2174 polgárőr látott el a rendőrökkel közös szolgálatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.