Rendőrök teperték le Novák Elődöt

Jobbikosok a Szabadság térre vonultak, hogy szétverjék a szovjet emlékművet, az akció nem jött össze, Novákot rendőrök teperték le. 
Egy nagyjából 60 főből álló jobbikos csoport vonult ki a Szabadság térre vasárnap délután, hogy a szovjet emlékművet lebontsák. Annak ellenére, hogy a rendőrök körbevették a szobrot, a demonstrálók egy méretes létrával próbálták megközelíteni, miközben azt kiabálták, hogy a „magyar rendőr velünk van!” Novák Előd nem sokkal ezt követően felmászott a szovjet emlékmű talapzatára, de a helyszínen tartózkodó nagyjából 20 rendőr megakadályozta, hogy a kezében lévő vésőt használja – írja a Blikk.
 
Később mécsesgyújtással próbálkoztak a tüntetők, ám ezt sem engedték a rendőrök. Novák Előd ekkor újra megpróbált felmászni az emlékműre, de a zsaruk leszorították, majd egy rövid időre a földre vitték. Később egy hirtelen mozdulattal mégis vésni kezdte a talapzathoz vezető betonjárdát, de az eszközt hamar elkobozták tőle. A tüntetés nagyjából fél órán keresztül tartott, ami a Himnusz közös eléneklésével fejeződött be. 
 
 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.