Rendőr kollégái fenyegetik az izsáki koronatanút?

Minden jogszerű indok nélkül ütlegelték az izsáki őrsön azt a fűrészlopással gyanúsított férfit, aki belehalt a bántalmazásba – a fenyegetések ellenére is ezt állítja az a rendőr, aki látta, hogy a kollégái mit művelnek.

Fél évig biztosan betegállományban marad az a rendőr, aki szemtanúja volt Bara József bántalmazásának az izsáki őrsön – tudta meg a Blikk. A férfit a lap információi szerint a mai napig érik fenyegetések a rendőrség állományából. Ennek ellenére fenntartja az ügyészségen tett tanúvallomását: B. Viktor és B. Csongor jogszerű indok nélkül ütötte-verte a hátrabilincselt kezű férfit, ezért felelőssé tehetők a haláláért.

A Blikk megtudta: a brutális rendőrpáros a koronatanú vallomása szerint B. Csongor irodájába vonszolta be az udvarról a fűrészlopás gyanúja miatt előállított embert, majd felváltva estek gumibottal a földön fekvő férfinak. A társait leállítani képtelen szemtanú még az utcáról is hallotta, hogy a már eszméletlen Bara Józsefet ütlegelik a szobában.

B.-ék ugyanakkor – a Népszabadság információi szerint – azzal magyarázták a kiérkező mentőorvosnak az áldozat alvadt vértől bekékült hasát, hogy miközben „dulakodás közben a földre kerültek, mindkét rendőr teljes súlyával a térdével és a sípcsontjával a hasára esett". Mint a Blikk megírta, rendőrségi meghallgatásukon a rendőrök már azt állították, hogy Bara József egyszerűen lefordult a székről, és már nem tudtak rajta segíteni.

A meggyanúsított rendőröket továbbra sem hallgatta ki az ügyészség, márpedig a bíróság által elrendelt harmincnapos előzetes letartóztatás e hét végén lejár, bár ezt meghosszabbíthatja a bíróság – közölte Szűcs László, B. Csongor ügyvédje.

Az ügyészség és a védelem most a végleges szakértői vélemények elkészültére vár. Bara József élettársát, Andreát a Blikk szerint tanúként ugyanakkor már meghallgatta az ügyészség. A nő jelen volt akkor, amikor B. Csongor és B. Viktor előállította Bara Józsefet. Elmondása szerint a rendőrök akkor dühödtek be, amikor nem engedték meg nekik, hogy házkutatási parancs nélkül körülnézzenek a házukban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.