Nem sokon múlott a tragédia Bicskén

Kis híján tragédiába fulladt a bicskei menekültkrízis.

A csütörtök délelőtt óta Bicskén veszteglő „menekültvonat” több száz utasa még este is a zsúfolt vagonokban várta, hogy elinduljanak Németországba. Sokan azonban leszálltak – nyújtózkodni, levegőzni, rágyújtani –, közülük azonban nem mindenkit engedtek visszaszállni.

 

A szomszédos peronon például egy migráns családot rendőrök kísértek el, ennek láttán a vonatból először sokan éljeneztek és biztatták őket, hogy próbáljanak visszajutni a vonatra. Erre a család tagjai kísérletet is tettek: megpróbáltak visszafutni, amikor pedig ezt a rendőrök megakadályozták, a vonatból sokan magukból kikelve üvöltözni kezdtek.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Mindezek után a család egyik női tagja elkeseredetten lerogyott a földre. Néhány perc múltán – amikor egy vonat érkezett az állomásra – az asszonyt majdnem elsodorta a beérkező szerelvény. A nőt az utolsó pillanatban rántotta vissza a család egyik férfi tagja, illetve az őket kísérő rendőrök egyike. A családot végül visszaengedték a vonatra.

A bicskei pályaudvaron rekedt „menekültvonat” utasainak egész napos kálváriájáról percről percre frissülő tudósításunkban olvashatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.