A gárda és a rendőrség is 'kivonult' Kiskunlacházára

Egy bántalmazásos esetnek híre ment, mire a Magyar Gárda 80 fővel kivonult az éjszakai órákban Kiskunlacházára. A rendőrség is megjelent, sokakat igazoltatott. A gárdisták cicázni kezdtek a rendőrökkel, de összetűzésre végül nem került sor.

Félholtra vertek egy fogyatékos lányt a cigányok Kiskunlacházán, a rendőrség a Gárdát fenyegette - adta hírül a szélsőjobbos barikád.hu pénteken késő este. A "szellemi fogyatékost" a honlap szerint jelenleg is kórházban ápolják. A Pest megyei gárda nagy erőkkel vonult a helyszínre. Közben a rendőröket is mozgósították, akik felszólították a gárdistákat, hogy tartsák magukat távol az eseményektől.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre megerősítette, hogy az éjjeli órákban a helyszínre kellett vonulniuk. - Egy roma férfi bántalmazott egy nőt - mondta a szóvivő, és hozzátette: a nőnek roma élettársa van. Egyelőre vizsgálják, milyen sérüléseket szenvedett a bántalmazott nő, azután döntik el, hogy milyen szintű döntést hoznak.

Az igazoltatásokon kívül más nem történt Kiskunlacházán, jelentette ki a szóvivő. Azt, hogy a rendőrök az éjszakai órákban eltorlaszolták a haza igyekvő gárdisták útját autóikkal, nem kommentálta.

A barikád.hu Sztojka Rihárd személyében megnevezi az "elkövetőt" is. Sztojkáék körül a tavalyi kiskunlacházi gyilkosság után izzottak föl a kedélyek, egy ideig e család berkein belül keresték a gyilkost (amikor letartóztatták az igazit, akkor sem ült el a vihar Sztojkáék körül).

A jogilag nem létező gárda tegnap este autóval "járőrözött" a településen. Többször visszamentek Sztojkáék házához. Kiss Róbert - aki már az ercsi verekedés utáni demonstráción is aktívan képviseltette magát - elmondta, addig nem mennek haza, amíg bilincsbe verve el nem viszik a rendőrök az elkövetőt, Sztojka Rihárdot.

Az éjszakai órákban megérkeztek a gépfegyveres készenléti rendőrök is Kiskunlacházára. Ekkor már 200-250 gárdista vette körbe Sztojkáék házát (a rendőrségi szóvivő 70-80 gárdistát említett). A helyszínen két rendőrjárőr tartózkodott, akik a barikád.hu szerint "képtelenek voltak kezelni a helyzetet". (A szóvivő szerint nem történt rendkívüli esemény.)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.