Rendőr fegyverével akart öngyilkos lenni egy menekült Szegeden

Elvette az őt felügyelő rendőr pisztolyát egy húszas évei végén járó afgán férfi, a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében. A menekült maga ellen akarta fordítani a fegyvert - számol be a kiskunhír.hu.

A gyanú szerint az afgán férfit Kecskemétről három rendőr szállította péntek délután a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatalba. A megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebb lett, mire az egyik rendőr megpróbálta lefogni. A menekült ekkor a rendőr fegyvertokjához nyúlt, kioldotta a fegyverrögzítőt és kihúzta a tokból a pisztolyt két kézzel fogva, csővel előre nézve. Ezután a fegyvert a saját mellkasához szorította - írja a Délmagyar.hu.

Az férfi nem tudta, hogy kell használni a fegyvert, így végül a rendőröknek sikerül földre teperni őt. Az egyik rendőr a dulakodásban 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett: az ellenállás során megharapta őt a gyanúsított.

Az afgán menekültet őrizetbe vették. Az ügyészség lőfegyverrel való visszaélés és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával nyomoz. A férfit kihallgatták, s kezdeményezni fogják előzetes letartóztatását.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.