Rendkívüli ülés a kampányfinanszírozás miatt?

A parlamenti választásokig nem fogadhatja el időben az Országgyűlés a kampányfinanszírozási törvényjavaslatot - de azért hozzákezdtek.

Egyedülálló a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslat, mert az nem politikai pártok, hanem civil, szakmai szervezetek konszenzusos javaslatait tartalmazza - mondta az előterjesztés általános vitájának expozéjában Tóbiás József (MSZP). A javaslat a kampányszámla bevezetését, az Állami Számvevőszék szerepének megerősítését, a kampányidőszak csökkentését, a pártok kereskedelmi médiumokban való megjelenését és a civil szervezetek kampányban való részvételét szabályozza. Kitért arra is, hogy a törvény pártfinanszírozást nem, csak a kampányfinanszírozás ügyét rendezné. A politikus kijelentette, hogy szükség van a "valósághoz igazított" kampányfinanszírozásra.

Álságosnak nevezte Gulyás József (SZDSZ), hogy a javaslatot úgy nyújtották be, hogy nincs lehetőség a tárgyalás befejezésére a választások előtt. Ennek érdekében Gulyás javasolta, januárban hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését. Tóbiás József támogatandónak nevezte a javaslatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.