Rendkívüli frakcióülést tart az SZDSZ

Rendkívüli frakcióülésre ül össze délután az SZDSZ, három képviselőjük ugyanis felmentést kért a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszavazása alól.

A Fidesz nem megoldást, hanem hatalmat akar - ezt a tanulságot szűrte le a keddi napirend előtti politikai vitából Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke továbbra is a válságkezelési kormány felállításában látja a megoldást az ország bajaira, amelynek programja, illetve összetétele (a Bajnai által ismertetett névsor) szerinte megfelel az SZDSZ feltételeinek (reformok, szakértők a kulcspozíciókban).

Arra a kérdésre, hogy vajon Ficsor Ádám, vagy Draskovics Tibor mennyiben felel meg a feltételeiknek, Fodor azt felelte: a kormány működéséhez politikai támogatottság is kell, tehát bizonyos posztokon maradhatnak szocialisták, a liberálisok feltétele pedig az volt - s ez teljesült is - ,hogy a kulcspozíciókra jelöljenek külsős, tekintélyes szakértőket.

Lapunk azon kérdésére, hogy milyen következményei lehetnek a kiszavazásoknak (három képviselőjük kért, de nem kapott felmentést a kötelező szavazás alól: Béki Gabriella, Gulyás József és Velkey Gábor), Fodor azt felelte: még van idejük eldönteni, hogyan szavaznak a konstruktív bizalmatlansági indítványról (ezt Fodor a szavazás előtt fél órával mondta - Ny. M.), amúgy pedig „az SZDSZ minden liberális politikai otthona".

Információnk szerint az SZDSZ rendkívüli frakcióülést hívott össze kedd délutánra - éppen a (várható) kiszavazások miatt. Egyik informátorunk szerint „nem lesz vérengzés", más forrásaink szerint viszont meglehetősen feszült a hangulat a frakcióban, így nem biztos, hogy egyszerű pénzbüntetéssel végződik az ügy, de az sem valószínű, hogy kizárnák a képviselőcsoportból Békiéket (ehhez egyébként kétharmados többségre volna szükség a frakcióban).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.