Rendeljen magának traffipaxot!

„Speed marathon” néven huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a jövő héten a rendőrség. Magyarországon először a lakosság véleményét is kikérik arról, hol állítsák fel a traffipaxokat.

A 24 órás folyamatos sebességmérés csütörtök reggel hat órakor kezdődik és péntek reggel hatig tart. A mostani akciót a TISPOL szervezésében Európa több országával egy időben tartja a magyar rendőrség.

Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta: 2012-ben Észak-Rajna-Vesztfália rendőrsége kérte ki először a lakosság véleményét arról, hol lenne érdemes sebességet mérni. Ott sem túl népszerűek a gyorshajtókra vadászó rendőrök, de úgy gondolták, ha azokon a helyeken mérnek, ahol a polgárok is indokoltnak tartják, javulhat a mérések elfogadottsága.

Teljes volt a siker, ezért 2013-ban már Németország valamennyi tartományában, tavaly pedig már több uniós tagállamban is bevezették a modellt.

Az ORFK április 14-én reggel nyolcig várja a lakossági javaslatokat e-mailben. A javaslatokat az egyes megyei rendőr-főkapitányságoknak lehet majd elküldeni. A címek szerkezete egységes: a speedmarathon@ után a megyei rendőr-főkapitányság domain-azonosítóját (a BRFK esetében például budapest.police.hu) kell írni, a teljes címlistát megtalálhatják a rendőrség honlapján. A javaslattevők közül véletlenszerű kiválasztással pár embert meghívnak majd a sajtónyilvános mérésekre.

A speedmarathonon a rendőrség összes régi és új sebességmérőjét bevetik, azaz 1200 helyszínen (helyszínenként négy órát mérnek) 200 traffipax vadászik majd a gyorshajtókra. Óberling kérdésünkre azt mondta: ezen a napon csak olyan helyszíneken mérnek, amelyeket a lakosság javasolt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.