Relax in Gyomaendrőd, avagy fetrengjünk részegen az utcán

Olcsó szállásként romos tanyát, tájjellegű ételként hamburgert és sört, aktív pihenés gyanánt formás női melleket ajánl a turisták figyelmébe saját készítésű képeslapjain egy gyomaendrődi újságíró.

Sajátos megoldással igyekszik népszerűsíteni városát Hornok Ernő gyomaendrődi újságíró: igazi polgárpukkasztó képeslapokat készített. Olcsó szállásként romos tanyát, tájjellegű ételként hamburgert és sört, aktív pihenés gyanánt formás női melleket ajánl a turisták figyelmébe. A „Relax in Gyomaendrőd” feliratú lapon pedig azt szemlélteti, miként „pihenhetnek” náluk a részeg emberek az utcán.

- Ezek a lapok nem a Körös-parti város lejáratását, hanem ellenkezőleg, a figyelem felkeltését szolgálják – hangsúlyozta Hornok a Békés megyei Beol.hu hírportálnak. Ő egyébként másfél évtized alatt számos idegenforgalmi kiadványt és képeslapot is megjelentetett, bár ez utóbbiak többsége szokásosan a település nevezetességeit mutatja be.

Az új ötletet pedig 15 éve egy holland képeslap adta, amelyen a helybeliek hasonló módon figurázzák ki saját magukat – árulta el a Hir6.hu-nak az újságíró. Ez olyannyira megtetszett neki, hogy azóta maga is készített öt rendhagyó anzikszot. Azok jó ideje megvásárolhatók, de az újságíró alkotásai csak mostanában kaptak nagyobb figyelmet, miután a képek megjelentek az interneten is.

Nem mindenki érti a tréfát, de Hornok szerint a képeslapok nem az ilyen humortalan embereknek készültek. Szerinte különben sem ilyen képekkel lehet lejáratni a várost, inkább az udvariatlan kiszolgálással, a rendezetlen közterületekkel. Sokan értékelik is a formabontó megoldásokat, és a Gyomaendrődre látogatók több ezer képeslapot vásároltak meg, amelyeket a turisták kívánságára már német nyelven is feliratoznak.

- A humor kategóriájába sok minden belefér, s akinek van humorérzéke, az a helyén tudja kezelni ezeket a képeslapokat is – osztotta meg a véleményét a Beol.hu-val Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere.

„Ha például én bárhol a világon látnék egy ilyen lapot, biztosan megvásárolnám, s utána leülnék a számítógép elé, beütném a város nevét, hogy többet is megtudjak róla, s talán el is utaznék oda. Egyszóval úgy vélem, ezek a képeslapok akár új vendégeket is hozhatnak Gyomaendrődre” — mondta a településvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.