Rekvirálnak a tankerületek?

A tanárok Nyíregyházán rekvirálásnak nevezték azt, amit a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ művel. A KIK kétségkívül sajátosan kezdte munkáját.

Infrastruktúra nélkül, üres irodákban kezdték meg működésüket a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ tankerületi irodái - írja az Index. Úgy találtak megoldást az áldatlan állapotokra, hogy az alárendeltségükbe tartozó iskolákból hoznak el ezt-azt.

A tanárok rekvirálásnak érzik, hogy elveszik legjobb bútoraikat és számítógépeiket. A központ szerint csak kölcsön veszik a berendezéseket.

Ilyen visszásságra figyeltek fel Nyíregyházán is. Az FN24.hu beszámolója szerint több nyíregyházi szakközépiskolában is bútorokat, számítógépeket válogatott magának a KIK helyi irodája berendezéséhez. "Csak az újabb, szebb darabokat teszik szállító járműre" - írja a lap. A beszámoló szerint a tanárok rekvirálásnak tartják a történteket, bár a KIK szerint csak kölcsönbe kérik a holmit.

Az esetről nevük elhallgatását kérő pedagógusok azt mondták el, hogy az egyik nyíregyházi iskolában azt az irodát pakolták ki, ahol az iskola pénztára is működött. Ez volt az, amelyiket nemrég bútoroztak újra. A szőnyegeket, asztalokat, székeket, szekrényeket is elvitték, csak a függönyt hagyták meg. Egy másik iskolából számítógépeket, monitorokat kértek.

Nemcsak felszerelése nincs a KIK-nek, még személyzetet is az iskoláktól "kölcsönöznek". Például a takarítókat, amivel az a baj, hogy amíg a KIK irodáját takarítják, addig az iskolában nincs, aki rendet rakjon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.