Rekord: sosem volt még ennyi állami vezetőnk

Egészen rendkívüli módon harcol a kormány a bürokrácia ellen: mostanra ugyanis minden korábbi rekordot megdöntött az állami vezetők száma. Csaknem kétszer annyian vannak, mint hat éve.

Különleges rekordot ért el az állami bürokrácia csökkentésén fáradozó Orbán-kabinet. Az állami vezetők száma a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság felállításával eléri a 270-et. Ami azt jelenti, hogy hat év alatt megduplázódott a vízfej - számolt a Blikk.

Megdöntötte a rekordot az állami vezetők száma: jelenleg 270-en vannak, majd kétszer annyian, mint 2010-ben. A legtöbb államtitkár a bürokrácia leépítésén dolgozó Miniszterelnökségnél van.

Szavakban harcol a bürokráciával a kormány, de már az év eleje óta van tíz új állami vezető, a legtöbben a Miniszterelnökségen.

2010-ben 15 miniszter, 20 államtitkár és 47 helyettes államtitkár alkotta a vezetést. A számok most a következők: 12 miniszter, 56 államtitkár, 100 helyettes államtitkár, valamint 16 kormánybiztos és 91 miniszteri biztos fizetésére költ az állam, összesen évi 2,5 milliárd forintot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.